Pages

Wednesday, January 25, 2012

Расизмът и обществото.




Понятието „Расизъм” е расистко и обществото ще се сблъсква с тези проблеми докато не бъде предприета драстична промяна.


Расизъм ще продължава да съществува толкова дълго, колкото продължава да се бездейства и не бива предприета драстична промяна в закона и самото тълкуване на понятието. Расизъм е, ако обидиш чернокож, но не съм чувал подобни неща за азиатците или родните американци, както и за белите.
Нека се абстрахираме от отделните раси и да си представим следното, защото и то се случва-чернокож нарича нернокож „черен” или с по-груба дума, която не искам да изричам. Това расъзим ли е? Отново идва въз основа цвета на кожата. Но никой не би му обърнал внимание. В същото време никой не би му обърнал внимание, ако потърпевшият е представител на някоя от другите човешки раси, особено белокожите. Та в известна степен кампанията и законите срещу расизма са расистки.
Ние като общество ще продължаваме да се сблъскваме с тези проблеми докато самите закони не бъдат изменени по модела на така обичаната демокрация. Тоест всеки трябва да бъде подведен под отговорност за расизъм независимо от цвета на неговата кожа и тази на човека, когото обижда.
В този си вид всичките кампании и закони срещу понятието „расизъм” са расистки и освен това са в разрез с толкова скъпата Демокрация за, която стотици хиляди са си дали живота. 

No comments: